אתר קבורתו של איתמר בן אהרן הכהן, המוכר על פי מנהגי היהדות, ממוקם בעיירה עוורתא. עוורתא זהו כבר בשכם השייך לרשות הפלסטינית. כפר זה נמצא כ-7 ק"מ דרומית לעיר שכם וכ-2.5 ק"מ דרום־מערבית מאיתמר. המסורת ביהדות מציינת את האזור הזה כמקום מנוחתו של איתמר בן אהרן הכהן.המסורת היהודית מספרת שאיתמר נקבר בסמוך לגבעת פינחס, הממוקמת מדרום לעיר שכם. לכבוד זכרו, הוקמה קהילת איתמר ליד הגבעה הזו.
בזמן האחרון יותר, לטובת תושבי עוורתא, נבנה מסגד מעל הסמן המציין את הקבר. האתר מושך אליו מבקרים רבים ביום החג המוקדש לאהרן הכהן, שחל באחד באב, והם בדרך כלל מגיעים בליווי צבאי.
האזכור המתועד המוקדם ביותר של מיקום הקבר מגיע מאת רבי יעקב, שליח שנסע באזור בסביבות שנת 1235 לספירה, יותר משתי וחצי אלף שנים לאחר התקופה המשוערת של מותו של איתמר: "כשעוזבים את שכם, עולים למקום הנקרא קורין עוורתא, שם שני הרים ניצבים זה מול זה עם כביש ביניהם בעמק, ובצד שמאל כשפונים לכיוון ירושלים נמצא כפר עוורתא, שם נמצא קבר איתמר הכהן – מקום נעים להפליא."
אשתורי הפרחי, שכתב בתחילת המאה ה-14 בספרו "כפתור ופרח", סיפר על ביקורו בעוורתא, וטען שהוא מקום הקבורה של אלעזר ואיתמר, יחד עם פינחס ושבעים הזקנים.
כשעוברים לקבר אלעזר בן אהרן הכהן, ספר יהושע מספר שאלעזר בן אהרן הכהן נקבר באחוזה שהוריש לו בנו פינחס, הממוקמת בהר אפרים.
בסוף המאה ה-1 לספירה, יוספוס כתב שקבר האנדרטה של אלעזר נמצאו בעיר המכונה גבעה ביוונית.
הזיהוי של גבעת פינחס עם הכפר עוורתא, מדרום-מזרח לשכם, הוא מסורת ארוכת שנים, אף על פי שמקורותיה המדויקים נותרו מעורפלים. "מסלול בורדו", מסמך המתעד מסע צליינות במאה ה-4 בארץ הקודש, אינו מזכיר את האתר אף על פי שהמסלול המתואר עובר בסמוך.
איך מגיעים:
כאמור, הקברים נמצאים אזור עוורתא. כדי לבקר במקום חובה לבצע תיאום מראש, שכן הביקור צריך להיות בליווי צבאי.