רבי זירא היה בולט בצורה מיוחדת בתקופת האמוראים בדור השלישי. הוא נולד בבבל והתייתם בגיל צעיר. את חינוכו קיבל בישיבות סורא ופומבדיתא. למרות אמונתו של הרב יהודה רבו שכל דבר מבבל ועד ארץ ישראל עובר דרך עשה, לרבי זירא היה רצון עז לחיות בארץ ישראל ובסופו של דבר עלה לשם.
כל חייו הביע רבי זירא את חיבתו העמוקה לארץ ישראל. הוא אמר: "אווירא ארץ ישראל מחכים", והדגיש את כמיהתו להיות בארץ הקודש. עם התיישבותו בטבריה למד רבי זירא בהדרכתם של רבי יוחנן, ריש לקיש ותלמידיהם רבי עמי, רבי אסי ורבי אלעזר. למרות שהתמודד עם אתגרים, כגון עמידה במאה צומות כדי להגן על עצמו מאש הגיהינום, אמונתו של רבי זירא נותרה איתנה. הוא היה בודק מעת לעת, כל שלושים יום, האם יש לו עדיין הגנה מפני חומו של תנור מוסק, ואכן, באורח פלא, הגנה זו מעולם לא נכשלה.
התלמוד מעיד על גדולתו של רבי זירא. כשנשאל על ידי תלמידיו על מעלותיו, השיב בענווה. הוא מעולם לא היה קפדן בתוך ביתו ולא הלך לפני הגדולים ממנו. הוא נמנע מלימוד תורה במקומות טמאים, הקפיד שלא לצאת מביתו ללא תורה ותפילין, ומעולם לא ישן באופן קבוע או זמני בבית המדרש. יתר על כן, הוא לא שמח מצרת חברו ולא השמיע שמות גנאי.
איך מגיעים:
מושב ארבל, הממוקם ממש על יד טבריה, הוא המקום בו נמצא קברו. כדי להגיע למושב ארבל יש לנסוע לכיוון צומת פוריה ואז לפנות מערבה בצומת כפר חיתים לכביש 7717.