מקום הקבורה של אבנר בן נר נמצא במרכז חברון, סמוך למערת המכפלה. הוא מאופיין בסגנון אדריכלי ממלוכי, הכולל חצר מרכזית המוקפת בחדרים שונים ושער כניסה.
במסורת היהודית, אבנר בן נר מוכר כמפקד הצבאי תחת שלטונו של המלך שאול. טקסטים כתובים משמואל א' מזהים אותו כדודו של שאול, בעוד שדברי הימים מציינים אותו כבן דודו של שאול. לאחר מותו של שאול, אבנר הכתיר את בנו של שאול, איש בושת, כמלך. חייו של אבנר הסתיימו בידי יואב בן צרויה, שביקש לנקום על הריגת אחיו עשהאל על ידי אבנר לאחר קרב גבעון.
מסורות עבריות מספרות גם שראשו הכרות של בנו של שאול נקבר קרוב למקום הקבורה של אבנר. סיפור הקבורה של אבנר מפורט בשמואל ב' (ג':32), שם נאמר: "ויקברו את אבנר בחברון וישא המלך את קולו ויבך אל קבר אבנר ויבכו כל העם". סיפור זה ממשיך ומתגלה בשמות ד':12 ש"ויקחו את ראש איש הבושת ויקברו אותו בקבר אבנר בחברון".
תיאורים היסטוריים, כולל אלו של עולי רגל, מתייחסים לעתים קרובות לקבר אבנר בן נר. בפרט, הרב משה בסולה ביקר בשנת 1522 וציין את קיומו של מסגד שהוקם על ידי מוסלמים באתר. באופן דומה, כותב "עמדת הצדיקים", שהגיע בשנת 1561, תיאר את האתר כנמצא בשיא שוק חברון, מול חומת הפסגה, בתוך מקדש לא יהודי, השוכן במערה.
מסורות מוסלמיות, לעומת זאת, מייחסות את הקבר ליוסף א-נג'אר, המזוהה כיוסף הנגר, בן זוגה של מרים והאב הארצי של ישו. הדבר הוביל לכינוי המוסלמי של האתר. משפחת א-שריף, המחזיקה בנכס, קוברת באופן מסורתי את חבריה הבולטים ביותר סמוך לקברו של אבנר, כולל מנהיג הסופי הבולט מחמוד אל-אשראף.
איך מגיעים:
כיום, הגישה למערת הקבר מתבצעת דרך מסלול המוביל לגישה המערבית של מערת המכפלה. בעקבות חלוקת המערה בעקבות טבח מערת המכפלה, נחסמה דרך גישה זו. הקבר מקבל מבקרים יהודים אחת לשבוע, בלילות שבין יום שני ליום שלישי, וכן יום חמישי ושישי, משעה 22:00 עד 03:00. ניתן להגיע אליו גם בימים נבחרים בהם מערת המכפלה כולה פתוחה למבקרים יהודים.