מקום מנוחתו של יהושע בן נון מוכר על פי המנהגים השומרוניים והערביים כמקום קבורתו. בסמוך נמצא קבר אביו, נון. אתר זה ממוקם בכפר הפלסטיני כיפל חראת', כקילומטר אחד צפונית מערבית לאריאל. הוא מזוהה עם המקום המקראי תמנת חרס, המוזכר בתנ"ך כמקום קבורתו של יהושע. עם זאת, יש המזהים את תמנת חרס עם חרבת תמנה, ליד היישוב נווה צוף.
יום השנה לפטירתו של יהושע בן נון, החל ביום כ"ו בניסן, מושך מבקרים יהודים לקברו. בתקופה זו האתר מאובטח מאוד על ידי כוחות צבא רבים.
באשר לזיהוי האתר, ספר יהושע מתעד את קבורתו של יהושע בתמנת סרח בהר אפרים: וַיִּקְבְּרוּ אֹתוֹ בִּגְבוּל נַחֲלָתוֹ בְּתִמְנַת סֶרַח אֲשֶׁר בְּהַר אֶפְרָיִם מִצְּפוֹן לְהַר גָּעַשׁ.
הספר"כפתור ופרח" מציין, "ורבים משתחוים שם על הקבר המיוחס ליהושע בן נון ונמצא גם בספרי מסעות נאמנים במאות שעברו". מיקומי הקבורה של יהושע בן נון, אביו נון וכלב בן יפונה מוכרים על ידי המסורות היהודית, השומרונית והמוסלמית כנמצאים בסביבה זו. עץ אלה ארצישראלית עתיק ועתיר ממדים נמצא בתוך מבנה קבר יהושע. תיאורים היסטוריים של עליות לרגל לאתר מזכירים שאנשים חולקים כבוד לקברים אלה כבר מאז 1258.
איך מגיעים:
כדי לבקר בקברו של יהושע בן נון יש לבצע תיאום מראש. המקום חייב להיות מאובטח ויש מועדים ספציפיים שבהם יהודים יכולים להגיע ולבקר במקום.