קבר רבי מאיר בעל הנס

מקום קבורתו של האיש החשוב והמפורסם הזה, הידוע בכינוי רבי מאיר בעל הנס, נמצא בטבריה. כינוי זה, שהופיע במאה ה-18, מקושר בדרך כלל לתנא רבי מאיר, אם כי הדיוק של קשר זה נמצא עדיין במחלוקת.

המסורת הקשורה לרבי מאיר בעל הנס נובעת מסיפור תלמודי על נס, שהוביל לאמונה הנפוצה שרבי מאיר הציע גאולה לכל מי שיתמוך בעניים בארץ ישראל לזכר נשמתו. כתוצאה מכך, אנשים רבים עולים לרגל קברו של רבי מאיר בעל הנס ותורמים לצדקה. טקס זה נערך במיוחד בי"ד באייר, הידוע גם כפסח שני, כאשר נהוג לבקר בקבר רבי מאיר ולתרום לצדקה מאז שנבנה מבנה על קברו בשנת 1867.

תובנותיו של רבי מאיר הן יסודיות למשנה, שרבי יהודה החזיק בהן בכבוד רב. בעת לימוד המשנה, עיקרון אחד הוא להתייחס להוראה אנונימית כ"סתם משנה רבי מאיר". רבי מאיר, הידוע בסיפוריו, לימד לעתים קרובות שילוב בין כמה אלמנטים שונים. האלמנטים השונים בלימודו הם: שליש הלכה, שליש נוסף סיפורים והשליש האחרון משלים. הוא היה מפורסם במיוחד במשליו, מסוגל לספר 300 סיפורים על שועלים, וכפי שצוין בסוף מסכת סוטה, רבי מאיר משבח כמספר סיפורים מומחה.

איך מגיעים:

כדי להגיע לקבר רבי מאיר בעל הנס, למבקרים יש שתי אפשרויות בהגעה ביניהן ניתן לבחור. אפשרות אחת היא להיכנס לעיר טבריה ולהמשיך לכיוון היציאה הדרומית. שילוט ברור יכוון את המבקרים ימינה, אל מתחם ההנצחה רבי מאיר בעל הנס.

לחלופין, מי שמתקרב לטבריה דרך כביש 90 ימצא שלטים ממש לפני הכניסה לעיר, המכוונים אותו לקבר רבי מאיר בעל הנס.

האתר המכובד הזה ממוקם לאורך חוף הכנרת, ברחוב אליעזר קפלן בחלק הדרומי של טבריה. כיום, מתחם הקבר כולל בית כנסת מרווח ומצויד היטב. הכתובת המדויקת היא שדרות קפלן 1, טבריה.

 

אולי תאהבו גם?

שמואל בן יהודה אבן תיבון

שמואל בן יהודה אבן תיבון (1150–1230) היה דמות משמעותית בפילוסופיה היהודית ובתרגום, והוא יליד לוניל שבפרובאנס, השוכנת בדרום צרפת. הוא היה צאצא של המתרגם המפורסם יהודה בן שאול אבן תיבון,

קרא עוד »

רמח"ל

רבי משה חיים לוצאטו, הידוע בכינוי רמח"ל, נולד בשנת 1707 בפדובה שבאיטליה ונפטר בשנת 1746 במה שהיום היא ישראל. הוא נטמן בטבריה, וחולק את הקרקע הקדושה עם רבי עקיבא. במהלך

קרא עוד »

רבי ירמיה

רבי ירמיה היה דמות בולטת בין האמוראים בדור הרביעי בארץ ישראל. במקור מבבל, הוא היגר לארץ ישראל בצעירותו. שם היה תלמיד של תלמידי רבי יוחנן, ובמיוחד של רבי זירא. רבי

קרא עוד »