ציון נחום הנביא

על פי התיאור המקראי, ספר נחום נכתב בימיו של מנשה מלך יהודה, שמלך בימי הבית הראשון. נבואותיו של נחום מתועדות בספר הקרוי על שמו, המורכב משלושה פרקים והוא חלק מקבוצת ספרי הנבואה המכונה שנים עשר. בתקופה זו, ממלכת אשור, שנפלה מאוחר יותר לבבל וממוקמת בעיראק של ימינו, הייתה כוח דומיננטי ששיעבד עמים רבים. גם מנשה מלך יהודה חויב בתשלום מיסים קבועים למלך אשור.

נבואותיו של נחום מתמקדות בנפילתה הסופית של אשור ובחורבן עיר הבירה שלה, נינוה. למרות שאנשי נינוה חזרו בתשובה זמנית בעקבות נבואת יונה, עירם נחרבה בסופו של דבר עקב חזרתם לדרכי חטא. נחום מתאר את שמחת העמים ששועבדו בידי אשור עם תבוסתה, וכן דברי נחמה לעם ישראל.

ישנן דעות שונות לגבי הרקע של נחום. יש הסבורים שהוא היה בנו של אלקנה, או מחנה או מפנינה. הוא מכונה גם נחום הלקושי, על שם עיר הולדתו, אלקוש, הממוקמת בצפון עיראק של ימינו. ישנה דעה נוספת המציעה כי אלקוש מתייחס למקום באזור הגליל של ארץ ישראל הקדומה.

מקום קבורתו של נחום נתון לוויכוח. דעה אחת גורסת כי הוא קבור בעיר אלקוש בעיראק, ודעה אחרת גורסת כי מקום קבורתו נמצא באזור כפר נחום, מזרחית לטבריה בארץ ישראל.

איך מגיעים:

כדי לבקר באתר הקבורה המוצע בכפר נחום, ניתן לנסוע בכביש 90 ולפנות בצומת כפר נחום לכביש 87. לאחר נסיעה של כ-3.7 ק"מ, פונים ימינה לכיוון גן לאומי כפר נחום. לאחר כ-70 מטרים, פנו שוב ימינה לדרך משובשת. יש לפנות ימינה לדרך עפר לאחר נסיעה של כ -50 מטר. כביש זה מוביל למטע בננות. ממשיכים בדרך העפר, אחרי כ-20 מטרים בתוך המטע, יש קרחת קטנה מימין. במרכז המקום נמצא קברו של הנביא נחום.

אולי תאהבו גם?

שמואל בן יהודה אבן תיבון

שמואל בן יהודה אבן תיבון (1150–1230) היה דמות משמעותית בפילוסופיה היהודית ובתרגום, והוא יליד לוניל שבפרובאנס, השוכנת בדרום צרפת. הוא היה צאצא של המתרגם המפורסם יהודה בן שאול אבן תיבון,

קרא עוד »

רמח"ל

רבי משה חיים לוצאטו, הידוע בכינוי רמח"ל, נולד בשנת 1707 בפדובה שבאיטליה ונפטר בשנת 1746 במה שהיום היא ישראל. הוא נטמן בטבריה, וחולק את הקרקע הקדושה עם רבי עקיבא. במהלך

קרא עוד »

רבי ירמיה

רבי ירמיה היה דמות בולטת בין האמוראים בדור הרביעי בארץ ישראל. במקור מבבל, הוא היגר לארץ ישראל בצעירותו. שם היה תלמיד של תלמידי רבי יוחנן, ובמיוחד של רבי זירא. רבי

קרא עוד »