רבי משה חיים לוצאטו, הידוע בכינוי רמח"ל, נולד בשנת 1707 בפדובה שבאיטליה ונפטר בשנת 1746 במה שהיום היא ישראל. הוא נטמן בטבריה, וחולק את הקרקע הקדושה עם רבי עקיבא. במהלך חייו הקצרים שנמשכו ארבעה עשורים, השאיר רמח"ל חותם בל יימחה על הספרות היהודית, ותרם כמאתיים יצירות שונות בתחומי הקבלה, התאולוגיה, האתיקה, הלוגיקה, השירה ועוד. תרומתו יוצאת הדופן חשפה את מסתרי המנהיגות העולמית ואת מטרתה הסופית. כתביו של רמח"ל נכתבו במסורת הזוהר ותורת האר"י, כמו גם בסגנון האקדמי של מלומדים, תוך שהוא מרתק את האינטלקט. למרות היותו דמות מוערכת, רמח"ל סבל מרדיפות בעקבות גילוי אלוהי מהמלאך המגיד בשנת 2017, שחשף תובנות מתוך הזוהר השני לגבי תיקון העולם והגאולה.
בימינו, מעמדו של רמח"ל כשליח אלוהי שגישר בין השמימי לארצי רק גדל. תורתו כוללת את תורת הנסתר של רזין, את החריפות הלימודית של התלמוד, את השיח האתי והאינטלקטואלי, את תורת הליריקה, את עקרונות האמונה, את הספרות הדרמטית, את הפילוסופיה של החקירה ואת הרוחניות של התפילה. רמח"ל היה דמות מהפכנית שהשפעתה נשמעה לאורך הדורות, תוך שהיא מאתגרת נורמות קיימות ומשנה את מסלולן של אומות. כמלומד בולט בלימודי קודש, זכה רמח"ל לגישה לתובנות עמוקות, והציע מסכת שיטתית על מסתורי הקוסמוס וההשגחה האלוהית. עיון בתורתו מגלה שרמח"ל לא היה רק סופר פורה בכל היבטי התורה, אלא גם שליח שמונה על ידי האל להדריך את עמו במסע של תיקון עולמי והתגלות של מטרה אלוהית יחידה, הסיבה לקיום כל הקיום.
קיומו של הרמח"ל היה עדות לחוכמה וקדושה, שקוע תמיד במדיטציה ובשיח עם אלוהים, ובכך השיג הארה שנמנעה מרבים. בגיל עשרים, בתקופה של מסירות עזה וגילוי, הוא קיבל תובנות אלוהיות מהנביא אליהו ומנשמות נשגבות. הם גילו לו את רזין תמירין – זהר תניינא, הזוהר השני, החושף את חידת האחריתא, הגאולה האולטימטיבית. כשם שרבי שמעון בר יוחאי חשף את הזוהר הקדוש, והסביר כיצד הקיום צמח מהתוהו, כך הרמח"ל חשף את ההרמוניזציה של המציאות עם האינסוף.
בשנת 1743 עלה הרמח"ל לארץ ישראל והתיישב בעכו. שלוש שנים לאחר מכן, בגיל 39, הוא נפטר והותיר אחריו מורשת בעלת ערך בלתי נתפס – הוא הגנו"ז
איך מגיעים:
מקום מנוחתו האחרון של הרמח"ל מוכר באופן מסורתי כנמצא בצפת העליונה, על גבעה המשקיפה על הכנרת, לצד קברו של רבי עקיבא בן יוסף, וכולל בית כנסת לתפילה. עם זאת, טענות אחרות מצביעות על כך שקברו האמיתי של הרמח"ל עשוי להיות ממוקם בבית העלמין העתיק של כפר יאסיף, ליד עכו, שם בילה את ימיו האחרונים. יתר על כן, מצבה נוספת הנושאת את שמו של הרמח"ל נמצאת בכפר יאסיף, בסמוך למקום מנוחתו של רבי משה מלכי.