יתרו, אחד מיועציו של פרעה, נודע בסירובו להשתתף בהריגת ילדי ישראל. הוא בחר לברוח ולא להיות שותף למעשה נתעב שכזה. כתוצאה מכך הוענקו לבניו משרות כבוד בלשכת הגזית. יתר על כן, יתרו זכה להיות חותנו של משה, מנהיג העם היהודי.
הקשר ביניהם נוצר כאשר משה חיפש מקלט במדין וברח מפני פרעה. יתרו, דמות בולטת וכומר אלילי לשעבר, התגורר במדין. עם זאת, בסופו של דבר הוא הבין את הכשל של עבודת אלילים והתרחק ממנה, מה שהוביל לבידודו החברתי. במהלך שהותו במדין פגש משה את בנותיו של יתרו ליד באר. הרועים התעללו בבנות, אך משה נחלץ לעזרתן והשקה את צאנן. יתרו, כששמע על המקרה הזה מבנותיו, הזמין את משה להתארח אצלן. בסופו של דבר, משה נשא לאישה את בתו של יתרו, ציפורה.
לאחר יציאת מצרים ביקר יתרו את משה במדבר וצפה בעול ההנהגה שנשא משה. מתוך דאגה לשלומו של חתנו, הציע יתרו למנות שרים שיחלקו ביניהם את האחריות למשילות. שרים אלה יטפלו בשאלותיהם של בני ישראל, ורק עניינים מורכבים יובאו לפני משה. משה שמע לעצתו של יתרו, וכתוצאה מכך יתרו זכה לפרשה בתורה הדנה במשמעות הר סיני ובקריאת עשרת הדיברות.
לסיכום, סיפורו של יתרו ממחיש את יושרו המוסרי ואת תפקידו המרכזי בחיי משה ובהנהגת עם ישראל. כיועצו של פרעה, עשה יתרו את הבחירה הקשה להרחיק את עצמו מהמעשים הבלתי מוסריים הנעשים. מעשיו הביאו בסופו של דבר למעמדם המכובד של בניו ולהכללתו שלו עצמו בתורה. על פי האמונה הדרוזית, לקבר יתרו חשיבות רבה.
איך מגיעים:
כדי להגיע לקבר, ניתן לעקוב אחר ההוראות הבאות: התחילו בנסיעה על כביש 77 מצומת גולני לכיוון טבריה. בצומת כפר חיטים פונים מערבה לכביש 7717 וממשיכים ישר. חפשו שלט המציין את קברו של "הנביא שועייב". לאחר כ-1.7 ק"מ, פנו שמאלה. המשיכו לנסוע כ-1.5 ק"מ עד שתגיעו לסוף הדרך. על צלע גבעה יש בניין גדול. עולים במדרגות לקומה השנייה ונכנסים לאולם גדול. בקצה הימני של האולם תמצאו חדר קטן ובו ציון של יתרו, חותנו של משה.