רבי יוסי בן זימרא היה תנא וכהן בתקופה שחיברה בין תקופת התנאים לתקופת האמוראים. הוא נולד למשפחה מיוחסת, ונישואי בתו לבנו של רבי יהודה הנשיא ראויים לציון. על פי הטענות, הוא היה צאצא של המלך דוד. המורשת האבהית שלו העניקה לו את מעמד הכהונה.
התרומות האקדמיות של רבי יוסי בן זימרא סובבות בעיקר סביב תחום האגדה, ותלמידו, רבי אלעזר בן פדת, העביר לעתים קרובות את תורתו. בתוך גוף עבודתו נמצא קטע שונה, המתואר כ"מעורפל", העוסק במידות צעדיו של אברהם. קטע זה משך תשומת לב רבה, וגרם לרבי חיים ויטאל לחבר פירוש נרחב בשם "אגרת רבי חיים ויטאל".
חלק משמעותי מהתורות המיוחסות לרבי יוסי בן זימרא או שהופצו לכבודו נוגעות לציוויים האתיים נגד לשון הרע. באחת השיחות, רבי יוחנן מבהיר את פרשנותו של רבי יוסי בן זימרא לפסוק בתהילים, "דיקטיב", המדגיש את תוכחתו של ה' על לשון הרע. הקטע מדגיש את ההגנות האנטומיות של הלשון, העטופה בעצם ובשר, שנועדו לעודד זהירות בדיבור ולשמש כמחסום בפני מילים נמהרות או פוגעניות.
מורשתו של רבי יוסי בן זימרא מונצחת גיאוגרפית במושב כרם בן זימרא, המיוחס למקום מנוחתו האחרון בתוך הגבולות ההיסטוריים של תחום המושב. בנוסף, נחל בן זימרא והר בן זימרא הסמוכים נושאים את שמו, וממוקמים בסמוך למושב.
איך מגיעים:
לכל מי שמעוניין לבקר בקיבוץ כרם בן זמרה ובקברו של רבי יוסי בן זמרה: הקיבוץ נמצא בצפון הגליל העליון, צפונית לצפת, בתחום המועצה האזורית מרום הגליל. ניתן להגיע לקיבוץ דרך כביש 889, ממשיכים צפונה מצומת עין אוליפנט. בערך 700 מטר לאורך הכביש הראשי, גשר קטן משמש כנקודת ציון, עם קבר רבי יוסי שנמצא משמאל, סמוך למבני המגורים של הקיבוץ.